Zilele astea, pe LinkedIn, un tip din HORECA se vaită de mama focului cum merge treaba tot mai nasol, cum că au făcut ei un studiu și e jale. Foarte trist, era să-mi dea o lacrimă, ce să mai. HORECA, da?
Adică ăia care au dublat prețul la shaorma și o fac mai mică. Îmi povestea nașul meu acum vreo 2 luni că, în centru la Luxemburg, shaorma la lipie e mai ieftină ca la Dristor Kebap. Care Dristor, ca toți ceilalți, s-au dus cu aia mare de la 15-20 de lei la 40-45 și e cât era mijlocia, care a dispărut între timp, pe vremuri.
Da mă, HORECA, care se cacă și nu se spală pe mâini și au găsit urme de căcat și la McDonald's și la Burger King în chestii. Sau se cacă direct în chestii? E de verificat acolo. Dap, KFC, care țin uleiul la prăjit până arată ca ăla scos din Dacia Nova după 5 ani. Tot HORECA și ăia.
Au ajuns 6 bucăți de pachețele de primăvară 23 de lei la Chopsticks la orice serviciu de livrare, că na, costă al dracului de mult să le faci. Nu vă mai zic de shaorma la farfurie de la Dristor, care a ajuns pe la 70 de lei de la 30. Dar băăăi, o viață atât de grea pe ei, vai de capul meu!
A, și să nu vă pună dracu’ să luați de la Taco Bell. Am luat joia trecută, în ziua noastră de food cheating, meniul dublu suprem de acolo și seara, pe la 11, mă umflam cu Furazolidon ca un mexican veritabil!
La orice rahat de magazin de făcut cafea găsești aceeași zeamă lungă cu denumiri hipsterești și frișcă din aia sexuală la tub. La prețuri de te doare capul. La burgeri la fel, fie sunt janici, fie au ajuns ca ăia de la Vacamuuu, care erau 40 de lei înainte de pandemie, apoi 77, iar acu’ sunt 99. Bonus, fără salată coleslaw și cu niște cartofi prăjiți jenanți, zici că-s prăjiți în Nigeria, în ulei de generator.
La mare nu mai comentez, că nu mai calc pe acolo de 11 ani și nu voi călca până nu dau toți care-s acum faliment. Au ajuns hotelurile și Airbnb-urile și booking-urile să coste la noi de te doare capul. Orice coteț nenorocit în sate de care nu a auzit nici Google e 250-300 de lei pe zi. Te poți duce să mănânci o ciorbă la crâșma din sat cu 40 de lei, că e bio, bă, naturală, făcută după rețeta unei bunicuțe celebre!
Am bătut țara câte 6 luni pe an între 2016 și 2022 (când am bătut sudul Italiei) și nițel prin 2023 și apoi m-am calmat. Că la prețurile astea nu are sens decât dacă pleci în afară jumătate de an, dar m-a ținut în job hibrid anul trecut în București, dădeam o dată pe săptămână să beau o cafea și să fie șefulimea fericită.
Băi, deci, repet, se plâng HORECA, care nu mai lucrează cu români, că plăteau prea mult și ne-au adus toți ciupalezii din bananierii lumii a 4-a, care mâine-poimâine bagă cuțitul în oameni pe stradă, că așa le-a zis Allah în somn. Cum se întâmplă săptămânal în Germania și în alte țări d-astea de visul useriștilor. Dar meh, tot e scump și e nasol.
Eu mi-am redus cumpărăturile de la HORECA super drastic, vacanțe în afară, în Bulgaria vara. Da, Hyatt e scump, dar nu mănânci rahaturi, e adults only, nu e plin de bugetarzi veniți pe bonuri care-ți pleșcăie în creieri. În materie de comenzi, o dată pe săptămână doar, mai luam câte ceva de pe undeva. De la Domino, de exemplu, care au scumpit pizza acum o lună, dar au și micșorat-o, să fie bine.
La restaurante mai mergem doar la Deutsche Knipe, unde au șnițele geniale și chestii nemțești super bune. La naiba, și berea fără alcool e bună acolo. Care au mărit și ei prețurile, dar nu cu porcism și treptat în timp, nu la rupere. Și unde te simți ca acasă, recomand fără rezerve.
Deci, dragilor din HORECA, vă urez un călduros să vă duceți dracului și la cât mai multe falimente!
Usor usor, invata si it-stul sa gateasca pt el. Si e si mai bun, si mai gustos.
100% cu tine. E o rușine ce a ajuns industria "ospitalității".