Acum doua seri am zis sa incalc nitel dieta si sa rontai niste cartofi si carne de vaca de shaworma de la Dristor Kebap, la farfurie, ca am slabit destul, oricum. Dieta e keto si chiar e rezonabila, am slabit vreo 15 kg anul asta, acum ma cam bate vantul. Keto real, nu ala cu prajeli in ulei si d-astea, sa ne lamurim, da?
Asa ca, discut cu a mea jumatate, mi se confirma ideea de cina si deschid foarte linistit Bolt Food. Evit Glovo, mi se par cei mai tepari. Iar Tazz are niste livratori uneori de te intrebi daca sunt asociati la vreun program de recomversie profesionala a recidivistilor
Si cat pe aici sa imi cada aifonul din mana, Dristor Pantelimon ( nu Primaverii, da? ) cerea 72 de lei pe un menu de 230 de grame de carne de vaca normala, 100g de cartofi si ceva salata, castraveti ceapa si patrunjel si o bautura la alegere. 72 de lei, Arafatule! Dumnezeule! Fara livrare a mai fost si aia vreo 5-6 lei.
Acum vreo cateva luni cand am luat ultima oara, era vreo 60 de lei respectiva combinatie de mancare si deja mi se parea enorm. Ca doar nu o fac cu Wagyu sau macar Red Angus, nu? In fine, am comandat ca na, apucasem sa mi se faca pofta, a venit a fost buna nimic de zis.
Apoi mi-a venit si mie urmatoarea intrebare logica “Bai dar cum naiba mai ia lumea? Tot asa ca anul trecut?” Ca am un prieten care livreaza la un restaurant si au comenzi destule, inca, dar e drept ca nu livreaza prin aplicatiile vietii. Asa ca am intrebat lumea de curiozitate pe Linkedin, cum comanda in raport cu anul trecut. Acum nu stiu varste si orase, stiu ca majoritatea sunt din IT, deci, teoretic oameni care isi permit, inca.
Din 600 de respondeti, 82% comanda mai putin. Si asta doar de la inflatie, stati sa vina si taxele ciolacului de la anul, care vor arunca preturile si mai mult in sus. NU suna foarte stralucit, nu?
E drept ca au si inceput sa micsoreze portii daca au terminat de marit preturi. Imi povestea un prieten azi, dupa ce a vazut statistica ca shaworma medie de la acelasi Dristor e la pret cu aia mare acum, dar nu te mai saturi din ea. Aia mare a disparut din optiuni.
A comentat despre asta si lumea la sondajul de mai sus, impreuna cu ideea ca s-a cam dus si calitatea produselor. Eu personal cred ca toti trag de asta cat se mai poate, ca sa scoata banii cat mai merge. Nici macar inflatia si preturile crescute ale materiilor prime si energiei nu justifica halul asta de cresteri, e clar ca se merge pe japca.
Asa ca data viitoare imi fac eu o friptura acasa cu cartofi prajiti in batranul tuci de fonta si ma calmez de la pofte d-astea. La Dristor au scumpit totul aiurea, la Shawormeria Baneasa zici ca e carnea ramasa de la botezul meu si la Turcu erau viermi prin carne asta vara. Daca/cand o sa vina recesiunea o sa fiu curios cum o sa mai mearga treaba, apropo. Sa vedeti ieftiniri bruste!
1. Sa vezi cum dispar pe capete firmele astea de delivery... Mă mir bringo cum trăiește încă.
2. Încearcă socului. 50 lei shaorma mare la farfurie și îți dă... Să mănânci 2 zile din ea. Mă duc eu până la ei, ca sa nu stau 1h 30min sa o livreze ei, eu stand la 10 min de mers cu mașina și 20 pe jos..
La Dristorul din centrul vechi venise un client (aparent strain, ca vorbea in engleza) sa le zica baietilor ca au micsorat saorma, fata de cat era mai demult.
Eu, personal, comand prin Glovo+Tazz+Bolt Food etc. la fel de mult ca acum 1 an, ca acum 2 ani, ca acum 3 ani, ca acum 15 ani. Adica absolut deloc! :)